Ukens høydepunkt
Det må være lørdagen, for da var jeg på besøk med Alan i fengselet. Det var så godt å se han igjen og jeg setter så stor pris på den dagen i uken jeg får lov å besøke han. Onsdag var også en koselig dag, da jeg var på Moa en tur og shoppet litt ting jeg trengte og spiste på Mc donalds.

Ukens sang
Be free with me – Siine, Frank Moody

Ukens craving
Fruktsalat med vaniljesaus. Jeg fikk så lyst på en dag så da kjøpte mamma inn klementiner, epler og bananer så vi kuttet opp i skåler og hadde vaniljesaus over. Kjempegodt!Ukens kjipe
Har ikke opplevd noe kjipt som jeg kommer på denne uken, så det er jo bra! Jeg er selvfølgelig i en kjip situasjon men jeg er en sterk person og vet at ting ordner seg til slutt. Jeg er spent på rettssaken om en uke, og håper på det beste.

Ukens matrett
Fårikål! Pappa laget det til middag idag og det er kjempegodt, mmm.

Akkurat nå
Sitter jeg og blogger fra pappa sin pc, siden Maccen min ligger igjen hjemme i Sverige. Jeg har vært og gått en lang tur, og så har jeg snakket med Alan i telefonen de minuttene som var igjen.


4 august 2020
, den verste dagen hittil i år. Jeg og Alan bor som sagt i Sverige , og kom på besøk til foreldrene mine her i Norge. Vi rakk å være her i 8 dager før dette skjedde. Det ringer mange ganger på døren og jeg trodde det var unger som lekte seg. Jeg og Alan var oppe for vi hadde ikke stått opp enda, men mamma åpnet døren. De ville snakke med meg. Men så spurte de også om Alan var hjemme og hvor han var. Hun sa vi var oppe, og det kom to mannfolk opp på rommet mitt. Jeg lå i senga uten klær, Alan var på badet. De sa de var fra politiet og jeg skjønte ingenting. Når Alan kom ut fra badet snakket de med han og sa han er under arrest, og satte på han håndjern som han var en eller annen kriminell!

 

Og etter de har tatt han med seg og intervjuet han på politistasjonen forteller han meg at de har arrestert han fordi han har en tidligere utvisning fra Norge vi ikke visste noe om! Han sitter varetektsfengslet nå til 21 september og da er det rettssak. De vil ikke løslate han og sende han til Sverige der han har oppholdskort og der vi bor, og det er helt på trynet. Politiet har bare bestemt seg for at de SKAL straffe han. Jeg skammer meg over rettssystemet til Norge, for nå sitter det en uskyldig mann som ikke er kriminell i fengsel.

 

Det verste er jo at vi ikke bor i Norge engang, vi skulle bare være her på besøk et par uker, så skjer dette. Jeg er sikker på at han får fengsel, men hvor lenge vet jeg ikke. I tillegg prøver oss å flytte han til et annet og bedre fengsel, som jeg håper skjer snart. Jeg får besøke han i 2 timer per uke, i tillegg til tlf 30 min i uka + 1 time videosamtale. Så det er en liten trøst, men selvfølgelig savner jeg han masse. Det er jo mannen min som sitter der i fengsel. Har lyst å anmelde politiet for kan ikke skjønne at det er lov å bare brase inn i huset til folk på den måten, uten tillatelse? Altså , har de ikke bedre ting å bruke tiden sin på enn å ødelegge livet til folk? Tydeligvis ikke.

 

Norge eier ikke medmenneskelighet, de behandler utlendinger som dritt og det er ikke greit. Jeg  vet dette kommer til å bli den verste tiden av livet mitt, så man får bare ta en og en dag av gangen og være sterk. Det kan ikke bli verre enn det er nå. Jeg bare prøver å leve som vanlig og ikke tenke på det. Noen ganger er det vanskelig, for man blir så sint. Om jeg kunne skrudd tilbake tiden og forhindret dette så ville jeg gjort det, men det er dessverre ikke mulig. Advokaten gjør alt han kan, og da er det ikke stort mer vi kan gjøre. Jeg bare håper de i rettssaken kommer til å ha litt mer medmenneskelighet og ikke gir han for mange måneder i straff.