🎅   Se mange julefilmer
Når desember kommer, blir det veldig mange fine julefilmer å se på tv, så da kommer jeg nok til å se en del filmer som går! Det får opp julestemningen, og så er det koselig å sitte og se på sammen med familien.

🎅   Lage pepperkakehus
Jeg har faktisk aldri laget peppekakehus i julen, jeg har bare sett andre som har gjort det. Så denne julen skal jeg lage pepperkakehus og pynte med masse non stop og godteri. Det blir fint å se på i julen, helt til vi spiser det opp! 

🎅   Bake lussekatter
Jeg bare elsker lussekatter, så å bake lussekatter er noe jeg har veldig lyst til! Men da trenger jeg nok litt hjelp, siden jeg ikke er flink til å bake, haha. Det får bli en liten utfordring til meg selv!

🎅   Spise mye god julemat
Noe av det beste med jula er å spise all den gode julematen! Pinnekjøtt, kålrotstappe, pølse og potet.. mmm. Jeg spiser forresten veldig lite pinnekjøtt, for jeg syntes det er veldig salt. For min del kunne vi godt heller hatt lammekjøtt på julaften! Vi får se hvordan det blir i år.

🎅   Pakke inn julegaver
Noe av det koseligste å gjøre i desember er å pakke inn julegaver mens man hører på lav julemusikk i bakgrunnen. Man får sånn julestemning av det! Jeg har fått kjøpt inn en del julegaver allerede, så nå har jeg ikke så mange igjen!

🎅   Pynte huset
Jeg vil også pynte juletre, og dekorere huset med alt mulig av forskjellig julepynt. Da blir det så fint og koselig inne i huset. Det blir ingen julestemning uten julepynt!

🎅   Åpne julekalender
Man blir aldri for gammel for julekalender! Jeg bruker å kjøpe en hvert år til meg selv, enten gavekalender eller sjokoladekalender. I år vant jeg julekalender fra Glitter, og den gleder jeg meg til å åpne!

🎅   Være sosial med familien
Noe av det koseligste i jula er å ha familien samlet på julaften og spise julemiddag og åpne gaver sammen!
 


Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Hegevalldal

– Spis regelmessig, hver 3-4 time. Da holder blodsukkeret seg stabilt, og man får sjelden søtsug. 

– Ha smarte snacks tilgjengelig, som proteinbarer, frukt eller nøtter. Da slipper du å ty til godteskåla.

– Drikk vann. Noen ganger når søtsuget slår inn, kan det hende at man kun er tørst.– Spis godteri kun en dag i uka. Da blir ikke kroppen vant til å få i seg så mye sukker.

– Når du får søtsug, prøv å holde deg opptatt med noe. Begynn på husarbeid eller ta deg en dusj. Da går det mest sannsynlig over etter en stund.

– Ikke kjøp inn mer godteri enn du kommer til å spise. Blir det liggende noe igjen i skapet, er det lettere å bli fristet.

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Hegevalldal

Hei, og god søndag ❤️

Nå har jeg akkurat spist middag sammen med foreldrene mine. Det ble stekt torsk med grønnsaker til, noe som var veldig godt! Vi har også kjøpt inn marsipankake som vi skal kose oss med litt senere, siden det er farsdag i dag. Jeg hadde fått 3 pakker i posten, blant annet fikk jeg denne neglelakkholderen her i metall. Syntes den var så fin! Denne blir perfekt til å oppbevare alle neglelakkene mine i. Denne bestilte jeg på Wish.

Det har blitt utrolig fint i leiligheten til foreldrene mine nå, pappa har blant annet malt veggen og trappen opp til 2.etasje, og så har de fått hengt opp alle bildene. Så nå ser det veldig koselig ut her! Jeg skal kun sove her til i morgen, siden jeg må på jobb igjen. Men til helgen igjen skal jeg tilbake, for da har jeg langhelg! I dag skal jeg kun slappe av og kose meg, og så skal vi se på Farmen senere i kveld. Håper at dere får en fin dag!

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Hegevalldal

Hei, og god fredagskveld!

I dag fikk jeg meg litt av en overraskelse når jeg sjekket instagram i pausen på jobb – jeg hadde vunnet en Glitter julekalender! Det var en konkurranse de hadde på instagram med over 800 personer som hadde deltatt. Jeg vinner nesten aldri noe, så det var utrolig gøy 😃 Så etter jobb var jeg på Glitter og hentet den. Så nå trenger jeg ikke å tenke mer på hva slags julekalender jeg skal kjøpe meg, for nå har jeg jo en. Blir spennende å se hva som er i denne, kjenner jeg gleder meg litt ekstra til desember nå! Man blir aldri for gammel til julekalender.

I dag har jeg spist pizza til middag, noe som var utrolig godt! I morgen skal jeg på jobb, og på søndag er det farsdag, så da blir det feiring av pappa. Jeg har forresten vært og sett på et treningssenter her i byen, der koster det kun 299 per måned å trene. Jeg skal komme dit på en prøvetime en dag for å se på alle apparatene og for å bli vist litt hvordan man bruker de og slikt. Det så veldig fint ut! Nå må jeg bare si opp der jeg er medlem fra før av.

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Hegevalldal

– Jeg må alltid ha med hårbørste på jobb. Jeg hater å få flokete hår, derfor har jeg med meg en i veska så jeg kan gå og børste håret et par ganger i løpet av arbeidsdagen. 

– Når jeg kjøper leilighet vil jeg at nesten alt skal være hvitt. Hvitt kjøkken, bad, stue, soverom. Syntes det ser så fint og rent ut! I tillegg må det være nyoppusset og ikke gammelt.

– Jeg elsker Iphone, og kommer aldri til å bytte til et annet merke. Jeg har hatt Iphone 4, Iphone 5, og nå har jeg Iphone 6. Syntes det virker så mye enklere å bruke enn for eksempel Samsung.

– Jeg bruker ikke selvbruning. Jeg tar heller solarium en gang iblant for å få en fin brunfarge. Syntes det bare er styr å holde på med selvbruning, og så er det så deilig å ligge i solarium. Føles som du er i syden et par minutter! 

– Jeg har alltid drømt om å få en liten kattunge. Det står øverst på ønskelisten min! Jeg bare elsker katter, og gleder meg til vi kan skaffe oss det en dag. Akkurat nå er det litt vanskelig med bosituasjon og slikt, men når vi finner et bedre sted å bo, så skal jeg skaffe meg en!

– Noe av det beste jeg kan få å spise er nachos på restaurant. Det er bare så godt!

– Jeg bruker hårkur hver gang jeg vasker håret, som vil si hver tredje dag. Det er fordi jeg har så slitt og tørt hår, og føler håret mitt ser mye bedre ut enn om jeg dropper å bruke det. 

– Jeg bruker kun svarte sokker. Jeg greier ikke å bruke sokker som har en annen farge på seg. Tvangstanke much?

– Jeg bruker linser, og har -3,50 i styrke på venstre øye, og -3,75 på høyre øye. Synet mitt blir faktisk bare dårligere for hvert år som går, så om det blir veldig mye dårligere vurderer jeg å operere øynene mine for å slippe linser. 

– Jeg må alltid gå med matchende undertøy. 

UKENS HØYDEPUNKT
Det må bli i på mandag! Da hadde jeg fri fra jobb, så jeg var i sentrum og kjøpte meg en ny svart vinterjakke som jeg er utrolig fornøyd med. Varm og god var den, så nå kommer jeg ikke til å fryse noe særlig når jeg er ute! I tillegg kjøpte jeg en julegave til, og etter det besøkte jeg kjæresten på jobben og spiste litt. 

UKENS SANG
FELIX JAEHN X MIKE WILLIAMS – FEEL GOOD

UKENS BESTE INNKJØP
Jeg fikk en leppestift i posten fra Wish i går, så den må bli det beste innkjøpet! Den ga veldig mye fukt, i tillegg var den i en sånn lys fin rosafarge, og ikke for sterk. Så den var jeg utrolig fornøyd med! Den kommer nok til å bli brukt mye.

UKENS NEDTUR
Det må bli natt til søndag. Når jeg la meg fikk jeg ikke sove fordi jeg hadde så vondt i hodet i tillegg til magesmerter, så jeg sovnet ikke før klokka halv 4 på natten. Så våknet jeg klokka 6 av skikkelig intense magesmerter, det var helt jævlig. Så jeg vekte mamma, og hun kom og masserte magen min og kom med paracet til meg. Snille mammaen min 💕  Det gikk heldigvis over etter en stund, men akkurat der og da føltes det ut som jeg skulle dø. Tror nok det var kebaben jeg spiste lørdagskvelden jeg ikke tålte! Men har aldri opplevd å ha hatt så vondt i magen før..

UKENS TANKE
Jeg bestiller altfor mye fra Wish for tiden, for det er så mye fint jeg har lyst på der! Får si at det blir julegaver til meg selv, haha. Er jo fornøyd med det meste jeg får der, i tillegg er det jo så billig, så hvorfor ikke?

UKENS MEST LESTE INNLEGG

5 TIPS FOR LENGRE HÅR
UKENS SPØRSMÅL #5
6 TING JEG HATER Å GJØRE

👎  Slette mailer. Jeg får veldig mye reklame epost i løpet av en dag, så da må jeg også slette en del. Det syntes jeg er kjedelig! Er vel en måte å stoppe slike reklamemailer, men gidder bare ikke å sette meg inn i hvordan, haha.

👎  Føne håret. Det er bare så kjedelig, og tar lang tid å tørke siden jeg har så langt hår. 

👎  Skifte på sengen. Elsker å legge meg i nyvasket sengetøy, men det er jo utrolig kjedelig å måtte skifte på sengetøyet.

👎  Lade tannbørsten min. Jeg bruker Oral B elektrisk tannbørste, og det er bare så irriterende hvis jeg står og pusser tennene, og så plutselig bestemmer den seg for å bli tom for strøm..

👎  Telle varer på jobb. Altså, finnes det noe mer kjedelig enn det? Heldigvis går tiden fort når man først holder på!

👎  Stå i kø. Det er bare så kjedelig, og det blir ikke en god kombinasjon for meg som er så utålmodig heller! 

Har du noen ting du hater å gjøre?

Ville du ha gått på skole igjen?
Nei, jeg har ikke lyst til å gå mer skole. Føler meg helt ferdig med det nå! Eneste jeg syntes hørtes spennende ut, er å bli psykolog. Men det blir nok altfor mange år på skole for meg, og så måtte jeg ha flyttet herfra. Og nå har jeg en utdanning og en jobb jeg trives i, så jeg ser ingen grunn til å begynne på noe mer skole.

Er det noe du liker å lage av mat? Isåfall hva?
Jeg liker ikke å lage mat, men jeg liker å spise mat, haha. Eneste matretten jeg syntes går bra å lage, er pasta med tunfisk. Den oppskriften har jeg delt på bloggen tidligere, du finner oppskriften HER. En grunn til at jeg kanskje ikke er så flink til å lage mat, er på grunn av at jeg ble mobbet. Når vi hadde kjøkken på skolen så turte jeg ikke å gjøre så mye og holdt meg mest i bakgrunnen, fordi alle skulle kommentere på alt det jeg gjorde. Og da turte jeg heller ikke å ha kjøkken når jeg begynte på videregående, selv om alle var veldig snille og greie der. Så det var noe jeg trengte hjelp til å bearbeide etterhvert! Så det er kanskje også en grunn til at jeg ikke er så interessert i matlaging.

Noe du lurer på til neste “ukens spørsmål”?

Jippi, da er det endelig helg! Det blir langhelg på meg, siden jeg ikke skal på jobb igjen før tirsdag 😃  Jeg skal hjem til foreldrene mine i morgen, så reiser jeg tilbake til Ålesund på mandag. Har blitt dårlig med nye bilder til bloggen i det siste, og det er på grunn av at det blir så fort mørkt ute, og da blir det vanskelig å ta bilder av god kvalitet. Blir jo mørkt sånn klokka 5! Det er altfor tidlig spør du meg. Får se om jeg får tatt noen bilder nå i helgen, siden jeg har en del fri. Jeg skal ihvertfall på trening, for der har jeg ikke vært denne uken. Mandagen når jeg kommer tilbake til Ålesund skal jeg gå og se etter treningssentre her i byen, så da håper jeg noen av de faller i smak!

Neste uke får vi julekampanje på apoteket, så da skal alle sammen hjelpe til å sette den opp. Blir spennende å se hva slags gaver vi får på apoteket i år! Da blir det skikkelig julestemning på jobb, så det blir koselig. Nå i kveld skal jeg bare slappe av med en bok og Netflix, og så har jeg hamstret inn en del godis på 10-kronersmarkedet på Spar, så jeg har nok å kose meg med i helgen 🍫

Ha en fin kveld, og en god helg!

– Vask håret hver tredje dag. Vasking er ganske skadelig for håret, siden man vasker vekk en del fett og oljer i håret. Hvis du føler du har veldig fett hår, så gjerne bruk en tørrshampo de dagene du ikke vasker det.

– Ikke varmebehandle håret mer enn nødvendig. Bruk kun rettetang/krølltang når du trenger det. Og hvis du skal varmebehandle håret er det viktig å bruke en varmebeskyttende spray først.

– Ikke bruk billig sjampo og balsam. I billige sjampoer er det veldig mye silikon som gjør håret silkemykt, men det pleier ikke håret. Så invester i frisørshampoer og balsamer som bygger opp og pleier håret, og gjør det sterkt.

– Pass på å få i deg nok proteiner. Å spise proteiner gjør at håret vokser fortere.

– Bruk en hårkur minst 2 ganger i uken. Om du pleier håret ditt godt, så slipper du å klippe det så ofte.